Щатските борсови индекси записаха разнопосочно представяне във вчерашната сесия, като S&P 500 се понижи с 0.19%, отчитайки спад в пета поредна сесия.

Dow Jones остана почти без промяна, като нараства с минималните 1.58 пункта, а технологичният Nasdaq Composite изгуби 0.51% за деня в четвъртото си поредно понижение.

Федералният резерв се очаква да повиши лихвите с 50 базисни пункта следващата седмица. Повишението е по-малко от четирите предходни, но инвеститорите се притесняват все повече за това дали централната банка ще може да избегне рецесия през следващата година, докато се опитва да свали инфлацията.

Засилващите се опасения, че Фед може да се придържа към по-дълъг цикъл на повишение на лихвите - на фона на силните данни за пазара на труда и на сектора на услугите, ограничи апетита за риск на инвеститорите.

Доходността по щатските държавни облигации, която в момента се движи близо до тримесечни дъна, също оказва влияние върху пазара на акции.

На валутните пазари доларовият индекс нараства с 0.171%, докато еврото отчита минимално понижение от 0.05% до 1.05 спрямо щатската валута. Британският паунд за последно се разменяше на ниво от 1.2184 спрямо долара, поевтинявайки с 0.12% за деня.

Цените на петрола се стабилизираха в ранната азиатска сесия днес, след като преди това паднаха до най-ниските си нива за годината.

Фючърсите на щатския лек суров петрол поскъпват с 0.96%, до 72.70 долара за барел, докато тези на брента отчитат 0.8% ръст в цената до 77.79 долара за барел.

Спот цената на златото се понижава с 0.18% за деня - до 1 783.04 долара за тройунция.