Гигантски аквариум, съдържащ милион литра вода във фоайето на Radisson Blu в Берлин, се спука, наводнявайки хотела и близките улици.

AquaDom - дом на 1500 тропически риби, е висок 14 метра и е смятан за най-големия свободностоящ цилиндричен аквариум в света.

Според полицията, двама души са ранени от парчета стъкло. Изображения в социалните медии показват огромни щети във фоайето на хотела, съобщава BBC.

Отломки са разпръснати и по улицата пред сградата, която е затворена заради наводнението. Гостите са изведени от хотела.

Аквариумът е модернизиран преди две години, когато е изграден асансьор със стъклени стени за посетителите. Някои от стаите в хотела предлагат изглед към него.

Пожарната команда на Берлин съобщава, че повече от 100 пожарникари са участвали в акцията, като не е ясно какво е причинило счупването.

Службата за обществен транспорт на Берлин съобщава, че улицата пред хотела е затворена поради „изключително голямо количество вода“. Според полицията "огромни количества" вода се изливат в близките улици и хората в района трябва да шофират внимателно.

AquaDom се управлява от SeaLife, която отговаря за подобни атракции в цял свят. Аквариумът съдържа повече от 100 различни вида риби.

На уебсайта му днес се изписва, че атракцията е временно затворена и посетителите трябва да презаверят билетите си.

AquaDom е открит през декември 2003 г. и е вписан в Световния рекорд на Гинес като най-големия цилиндричен аквариум в света.

Смята се, че изграждането му е струвало около 12.8 милиона евро.