Лидерът в производството на заключващи системи за автомобили ВИТТЕ Аутомотив България удвоява производствения си капацитет в Русе.

За целта немската компания ще изгради нов завод, в който ще произвежда нови части и изделия, като фокусът е съчетаването на автоматизация с ефективен човешки труд.

Вече има подписан договор между ръководството на ВИТТЕ и местната власт за покупко-продажбата на 2 дка имот, който е частна общинска собственост.

Той ще бъде обединен с други имоти на компанията за реализиране на намеренията, за които тя получи за трети път сертификат за инвеститор Клас А от министерството на иновациите и растежа, припомнят от Община Русе.

Това е второто разширяване на ВИТТЕ Аутомотив България след 2019 г., което е резултат от високата производителност и значителния ръст в оборота, достигнал 183 млн. евро през миналата година.

Компанията планира оборотът да достигне 400 млн. евро, а служителите да се увеличат до 1500-1600 души. Няма обаче да се предприема скоростно назначаване на нови кадри, тъй като приоритет за ВИТТЕ е осигуряването на добро заплащане за настоящите. 

Основни клиенти на завода остават Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW и Volvo.

ВИТТЕ стартира производствената си дейност в България през 2010 г., а през 2014 г. започна производство в новия завод в Русе.