Тайванската компания Evergreen Marine Corp. отбелязва една изключителна година с раздаването на огромни бонуси на някои свои служители.

Базираната в Тайпе транспортна компания раздава бонуси в края на годината, които се равняват на 50 месечни заплати, или заплащането за повече от четири години, информира Bloomberg, позовавайки се на запознат източник.

Размерът на бонусите варира в зависимост от позицията на служителите и функцията, която изпълняват в компанията, а огромните бонуси се предоставят само на базирани в Тайван служители.

Бонусите в края на годината винаги са били базирани на представянето на компанията през годината, както и на индивидуалното представяне на служителите, обявиха от Evergreen Marine, без да споменават повече подробности.

Щедростта на Evergreen Marine е в резултат на безпрецедентния бум в транспортната индустрия през последните две години, предизвикан от скока в търсенето на потребителски стоки и от повишението на цените на транспорта заради пандемията.

Приходите на компанията за 2022 г. се очаква да скочат до рекордните 634.6 млрд. тайвански долара (20.7 млрд. долара), което е над три пъти повече, в сравнение с продажбите през 2020 г.

Evergreen Marine, която попадна в медиите в началото на 2021 г., след като нейн кораб заседна в Суецкия канал, е раздавала бонуси, достигащи 52 месечни заплати, според местното издание Economic Daily News.

Някои служители са получили суми в размер на над 65 000 долара на 30 декември, според изданието, което не посочва своя източник.

Това обаче може да са най-големите бонуси, които служителите ще получат в обозримо бъдеще. Транспортните компании предупредиха, че бързо отслабващият ръст на световната икономика и падащите цени на превозите вероятно ще се отразят негативно на рентабилността тази година.

Акциите на Evergreen Marine поевтиняха с 54% миналата година, след като през 2021 г. цената им беше скочила с 250%.