Airbnb предлага нощувка за двама в парижката опера Пале Гарние през това лято, трансформирайки ложа в луксозна спалня с невероятна гледка към известната зала.

Предложението за тематичен престой в стил "Фантомът от Операта", препратка към романа на Гасто̀н Льору̀ и мюзикъла на Андрю Лойд Уебър, идва в период, в който туризъмт в Европа се възстановява след проблемите около пандемията, като туристи от САЩ посещават масово Франция от миналото лято.

Airbnb

Европейските столици също така се готвят за завръщането на китайските туристи след вдигането на ограниченията за пътуване.

Преди пандемията Airbnb е организирала и други необичайни престои във френската столица, която е един от основните ѝ пазари. Сред тях бяха престой под водата в Парижкия аквариум, настаняване в катакомбите на Париж и в кабаре „Мулен руж“, Както и нощувка в стъклената пирамида пред Лувъра.

Airbnb

Идеята е хората да бъдат насърчавани "да пътуват и да мечтаят едновременно, както и да изживеят много емоции по време на пътуването си," казва пред Reuters Еманюел Марил, директор на Airbnb за Европа, Близкия Изток и Африка.

Престоят в Пале Гарние включва музикален рецитал, вечеря в богато украсена зала за репетиции и обиколка зад кулисите на сградата от 19-и век, в това число и на подземния басейн, вдъхновил бърлогата на фантома в книгата и мюзикъла.

Airbnb

Офертата за престоя в Пале Гарние ще бъде пусната на 1 март с цена от 37 евро, какъвто е и номерът на ложата - една от най-престижните в операта, която ще бъде обзаведена с антични мебели специално за вечерта.

Нощувката ще се предлага на принципа „първи дошъл, първи обслужен“ на желаещи, които са регистрирани в платформата на Airbnb.

"Това е нещо като фантазия. Смятам, че ще бъде малко нереално," казва Вероник Леру, правнучка на автора на „Фантомът от Операта“, която ще бъде домакин на посетителите.

Като част от проекта Airbnb също така ще финансира обновяването на ложите от 19-и век в залата и ще помогне на Парижката опера да обнови платформата си за онлайн стрийминг.