Лидл България спечели първо място в категория „Многообразие на работното място“ и трето място в „Инвеститор в обществото“ в юбилейното 20-о издание на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Отличията са поредно признание за мащабния принос на компанията за прилагане на принципите на многообразието и приобщаването на работното място и устойчивото развитие на обществото, посочват от компанията, допълвайки, че дружеството не спира да инвестира в каузи и политики, фокусирани към подобряване на качеството и ефективността във всеки един процес, на всяко едно ниво, с грижа към хората и природата.

Веригата получи златното отличие в категорията „Многообразие на работното място“ с проекта „Lidl палитра”. Инициативата е част от грижата, която Лидл България полага за своите служители, прилагайки принципа на многообразието, равните възможности за работа и за развитие на всички служители, както и интеграция на различни групи от хора, включително кариерен старт за млади хора без опит, украински граждани, ромски младежи.

Високото признание е поредното за политиката на компанията за многообразие и приобщаване на работното място, след като по-рано тази година Лидл България беше отличена и за четвърти пореден път с международния сертификат Top Employer.

В края на 2022 компанията получи и Награда за отговорен работодател на бежанци и мигранти 2022 г., както и Специалната награда за цялостен принос в областта на социално отговорния стратегически мениджмънт от годишните награди за корпоративна социална отговорност на Министерството на труда и социалната политика.

Отличеният с трето място проект „Ти и Lidl за по-добър живот“ в категория „Инвеститор в обществото“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. За пет години с фонд от над 915 000 лева инициативата подкрепи десетки вдъхновяващи граждански проекти в цяла България.

Броят достигнати хора от проекти надхвърля половин милион и за много от тях това е довело до промяна на нагласи, придобиване на нови умения или трайна промяна в качеството на живот.

Годишните награди за отговорен бизнес се организират от Българския форум на бизнес лидерите от 2003 г. и са най-престижният национален конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие у нас.

В тазгодишното издание на конкурса 134 проекта на над 80 компании от частния сектор се състезаваха за авторитетните призове в седем категории.