Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова е новият председател на Асоциацията на банките в България.

Тя е избрана от Управителния съвет на асоциацията, която реши още главният изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Цветанка Минчева да продължи да е заместник-председател на УС на АББ.

За нови членове на Управителния съвет за първи тригодишен мандат са избрани главният изпълнителен директор на Банка ДСК Тамаш Хак-Ковач и главният изпълнителен директор на Българо-американска кредитна банка Илиан Георгиев. 

Диана Митева е освободена от членство в УС на АББ, след като вече не е изпълнителен директор на банка. Тя се оттегли от поста в Банка ДСК през януари, заради което Цветанка Минчева изпълняваше функциите на председател на асоциацията от януари досега.

Изпълнителният  директор на ОББ Десислава Симеонова също е освободена от членство в УС на АББ, по нейно желание, съобщават от асоциацията.

Какво представлява Асоциацията на банките в България?

Това е сдружение с нестопанска цел на банките у нас. Създадена на 9 април 1992 г., това е една от първите браншови организации с идеална цел.

Първоначално учредители на асоциацията са 47 банки, а днес пълноправните членове са 18 банкови институции, или всички функциониращи на територията на страната банки..