Основните щатски борсови индекси записаха разнопосочно представяне в първата сесия за седмицата.

Технологичния Nasdaq Composite се понижи с 0.29%, докато индексът на сините чипове Dow Jones нарасна с 0.2%, a широкият S&P 500 добави 0.09%.

Днес инвеститорите насочват поглед към финансовите отчети, като в рамките на борсовата сесия своите резултати се очаква да представят компании, като UPS, 3M, Verizon, JetBlue и General Motors, McDonald’s и PepsiCo.

С интерес ще се очаква и отчетът на UBS - първият след придобиването на Credit Suisse.

Alphabet и Microsoft ще обявят тримесечните си финансови резултати след края на днешната борсова сесия.

Доходността по щатските държавни ценни книжа се понижи, тъй като пазарните участници търсят по-нискорискови места за своите средства - на фона на приближаващия краен срок за тавана на дълга на САЩ.

Доходността по 10-годишните книжа записа спад до 3.4787%, след като вчера нарасна до 3.5034%.

Доходността по едномесечните държавни цени книжа вчера нарасна от най-ниското си ниво от октомври вследствие на опасенията относно изпадането в безизходица във връзка с тавана на дълга на страната.

Доларовият индекс пък стана по-привлекателен за купувачите, притежаващи други валути. Инвеститорите очакват още икономически данни през тази седмица, за да преценят какъв ще е следващият ход на Федералния резерв.

Спот цената на златото скочи с 0.32% за деня - до 1995.27 долара за тройунция.

Цените на петрола се стабилизираха, докато инвеститорите съпоставяха празничните пътувания в Китай, които може да доведат до увеличение на търсенето на горива, и вероятността от повишаващите се лихвени нива в други държави, които биха могли да забавят икономическия растеж.

Фючърсите на петрола от сорта Брент поскъпват с 0.09%, до 82.78 долара за барел, докато тези на щатския лек суров петрол отчитат ръст от 0.09% до 78.85 долара за барел.

Фючърсите на петрола вчера поскъпнаха с над 1% вследствие на оптимистичните очаквания, че пътуванията през майския празничен период в Китай ще увеличат търсенето на горива във втората най-голяма икономика в света.