Основните индикатори на Уолстрийт записаха разнопосочно представяне във вчерашната сесия. Индексът на сините чипове Dow Jones се понижи с 0.68%, докато S&P 500 изгуби 0.38%. Технологичният Nasdaq Composite пък записа повишение от 0.47%.

Акциите на Microsoft вчера поскъпнаха с над 7%, подкрепени от добрите финансови резултати на компанията, обявени във вторник. Междувременно, акциите на First Republic се обезцениха с близо 30%, на фона на опасенията на инвеститорите относно състоянието на регионалната щатска банка.

Индексите S&P500 и Nasdaq са на път да приключат април с понижения. Широкият индекс губи 1.3% от началото на месеца и върви към загуба във втори месец от последните три.

Nasdaq отчита понижение от 3% за април и е на път да отчете най-лошия си месец от началото на годината. Dow Jones бележи ръст от 0.8% от началото на месеца.

Фючърсите на Nasdaq днес се търгуват на положителна територия, след като акциите на собственика на Facebook - Mеta, поскъпнаха с 12% в следборсовата търговия след обявените по-добри от очакваните финансови резултати от компанията.

Днес се очакват редица важни данни за щатската икономика, като ръстът на БВП за първото тримесечие и броя на молбите за помощи за безработица. Intel и Amazon също ще обявят резултатите си по-късно днес.

Движенията на валутните пазари до голяма степен бяха ограничени.

Еврото се търгува близо до най-високото си ниво спрямо долара от повече от година при 1.104, възползвайки се от очакванията за по-добри икономическите перспективи пред Европа, след като Германия завиши прогнозата за ръста на икономиката си през 2023 г.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо шест други основни валути, се понижи до 101.4 вследствие на новите опасения за забавянето на ръста на щатската икономика.

Доходността по щатските държавни облигации остава без промяна, като тази по двегодишните книжа беше на ниво от 3.9345%, а доходността по 10-годишните - 3.4391%.

Доходността по едномесечните държавни ценни книжа падна вследствие на евентуалното гласуване в Конгреса за тавана на дълга на САЩ.

Петролът възстанови част от позициите си, след като поевтиня с близо 4% вследствие на опасенията от рецесия. Фючърсите на щатския лек суров петрол поскъпват с 0.24% - до 74.48 за барел, докато тези на Брента бележат ръст в цената от 0.4% до 78.00 долара за барел.

Спот цената на златото нараства с 0.52% за деня, до 1 990 долара за тройунция.