Германската компания Lufthansa Technik е един от световните лидери в поддръжката и ремонта на самолети и двигатели.

Една от специалностите ѝ е дизайнът на самолетни или яхтени кабини, като до момента тя е завършила стотици подобни проекти.

Някои от тях включват дизайн на яхта за 340 млн. долара и изграждането на ВИП спалня в самолет Airbus ACJ320neo.

От компанията ще имат възможност да работят и по девет бизнес самолета Boeing 777-9, които се очаква да бъде доставени през 2025 г.

Това ще е ВИП версията на едноименната серия, която заради забавяне в производството ще бъде на разположение на купувачите след около 2 години.

Моделът ще може да изминава до над 20 000 км с едно зареждане.

От Boeing обявиха, че компанията е получила първата си поръчка за 777-9, чиято цена е около 426 млн. долара. Купувачът не е ясен, но често такива огромни по размери самолети са придобивани от правителства на богати държави, пише FlightGlobal. 

Наскоро Мексико продаде своя правителствен самолет Boeing 787 за 218 млн. долара.

Новата машина за 426 млн. долара ще предостави на Lufthansa Technik огромна площ, върху която служителите на компанията ще могат да се развихрят.

Вероятно в самолета ще бъдат взаимствани традиционни елементи от културата на Близкия изток в комбинация с модерен дизайн. ВИП кабината може да се превърне и в заседателна зала.

dbr.bg-image

В машината ще има и рецепция, а в задната й част ще са разположени местата за официалните лица и делегатите.

dbr.bg-image

Специалните прозорци ще засилват усещането, че пасажерите се намират в личния си хол. 

dbr.bg-image

От Lufthansa Technik посочват, че новият модел на Boeing ще разполага и с луксозна спалня, за която обаче проектите ще бъдат предоставени на по-късен етап.