EasyJet празнува рождения ден на най-стария си служител - члена на кабинния екипаж Пам Кларк, която тази седмица навършва 73 години.

Бабата, която скоро ще стане прабаба, е изпълнила над 4500 полета за авиокомпанията и е обслужила 800 000 пътници през цялата си кариера.

Сред тях са футболисти от висшата лига, телевизионни звезди и „скъпоценен тромбон, нуждаещ се от собствено място“, разкрива easyJet, цитирана от Daily Mail.

Бивша фризьорка, Пам пътува с полет на easyJet до Мадрид преди 20 години, когато попада на обява за набиране на персонал. Тя решава да сбъдне детската си мечта да работи в авиацията на 53-годишна възраст.

Въпреки първоначалните си страхове, че ще се открои сред по-младите колеги, тя установява, че е добре дошла в екипа и впечатлява авиокомпанията с „изключителното си обслужване на клиенти и умения за работа с хора“.

Сега Пам – известна като „Нана Пам“ сред редовните пътници, се надява да вдъхнови и други като нея да следват мечтите си, влизайки в ролята на посланик на easyJet за набиране на служители на възраст над 45 години.

Пам, която отпразнува рождения си ден с торта във формата на самолет тази седмица, казва: „Моят съвет към всеки над 45-годишна възраст, който мисли да кандидатства за член на кабинния екипаж в easyJet, е да го направи.

Когато аз кандидатствах преди 20 години, знаех, че моята възраст и опит означават, че имам да предложа нещо наистина ценно. В днешно време срещам все повече и повече хора, направили смела промяна в кариерата по-късно в живота. Не се страхувайте."

От стартирането на новата кампания на easyJet за набиране на персонал над 45-годишна възраст през миналата година авиокомпанията регистрира 10% повече кандидатури.

Проучване, проведено от превозвача през 2022 г., установява, че 78 процента от възрастните на 45 и повече години искат да поемат ново предизвикателство, след като децата им заживеят самостоятелно.

Над половината (57 процента) от анкетираните 2000 британци на възраст над 45 години казват, че се надяват да открият кариера, към която изпитват страс, след като децата им вече не зависят от тях, посочва авиокомпанията.