Платформата за финансиране на европейски технологични стартъпи SeedBlink в момента провежда второто си набиране на средства за Dronamics - първата в света лицензирана авиокомпания за карго дронове.

Рундът се състои година и половина след първата кампания на SeedBlink за Dronamics и позволява на настоящи и нови инвеститори да запазят и разширят дела си в разработчика и оператора на товарни дронове.

Настоящата кампания цели набирането на 2 млн. евро в рунд предшестващ серия А (Pre-Series A), ексклузивно чрез SeedBlink, и следва презаписаното набиране на средства през декември 2021 г., в което участваха над 200 инвеститори.

Dronamics - първата и единствена компания с лиценз за полети на дълги разстояния с товарни дронове в ЕС, завърши успешно първия полет на пълно-мащабния си дрон през май 2023 г. и планира да започне търговски операции в края на тази година, няколко години преди конкурентите си.

Първоначалната кампания на Dronamics беше една от първите международни кампании за набиране на капитал чрез платформата за дялово финансиране SeedBlink, която до момента е улеснила над 70 000 инвеститори от 88 държави в процеса на инвестиране в обещаващи стартиращи предприятия, подкрепени от рисков капитал, като Dronamics.

„Dronamics беше първата ни българска инвестиционна възможност и с голямо удоволствие ги приветстваме отново в платформата, за да предложим на нашите инвеститори ексклузивната възможност да участват в настоящия рунд на финансиране, само няколко месеца преди първия им капиталов рунд от серия А, който цели комерсиализацията на бизнеса“, казва Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink.

Минималната инвестиция за инвеститорите е 2500 евро (1000 евро за членовете на SeedBlink Club) - привлекателен праг за частни лица, които биха искали да станат акционери в компанията, целяща да промени начина, по който се осъществява логистиката на стоките по света.

Рундът започва днес и ще приключи на 31 юли 2023 г. 

„Със силното си предимство на пионер в областта, иновативната си технология, производствените си партньорства и ангажираността си към устойчивост, Dronamics е готова да промени облика на товарната индустрията и да поведе пътя към по-ефективното и по-екологичното бъдеще на логистиката.

За нас е чест да сме част от този процес и да предоставим на нашата общност от инвеститори възможността да подкрепят тяхната визия“, казва Андрей Дудойу, съосновател на SeedBlink. 

Мисията на Dronamics е да революционизира товарния сектор, като предлага решение променящо изцяло начина, по който се превозват товари.

С ръководен екип от експерти в областта на авиацията, логистиката и технологичната индустрия, компанията има значително предимство на пионер на пазара.

„Радваме се, че сме в основата на еволюцията на товарните дронове“, казва Свилен Рангелов, съосновател и главен изпълнителен директор на Dronamics. „Нашата цел е да променим начина, по който се транспортират стоки, като предложим по-бързо, по-ефективно и по-екологично решение“.

В основата на предложенията на Dronamics е революционният дрон Black Swan. Проектиран да осигурява доставки в същия ден, този усъвършенстван дистанционно управляван самолет се интегрира безпроблемно в съществуващите вериги за доставки, като осигурява надежден и ефективен превоз на товари.

Използвайки съществуваща сертифицирана технология от първокласни партньори в областта на авиацията, както и първия по рода си дизайн, разработен от инженерния екип на Dronamics на световно ниво, дронът Black Swan представлява технологичен скок в индустрията.

„С пробег до 2500 км и капацитет за товари с общо тегло до 350 кг, Black Swan предлага не само подобрени оперативни възможности, но и значителни ползи за околната среда.

В сравнение с конвенционалните методи за превоз на товари Black Swan се отличава с намаляване на емисиите с до 60%, спестяване на време с до 80% и намаляване на разходите с до 50%“, добавя Рангелов.

Продължавайки с иновациите, Dronamics предоставя на своите клиенти цялостно решение, като продава капацитет за своите маршрути, а не самолети.

Заедно с безпилотния товарен самолет Black Swan, компанията изгражда мрежа от летища за дронове и напълно дистанционно управление и операции, свързани с обработката на товари, като осигурява цялостната оперативна ефективност.

Този всеобхватен подход рационализира целия логистичен процес, осигурявайки на клиентите по-ефективна цялостна услуга.