Средновековно селцe в английското графство Корнуол беше продадено след спор относно завещанието на последния лорд на имението, което го притежава.

Селцето Тревалга e продадено за около 16 млн. паунда (18.5 млн. долара), според местен общински съветник, говорил пред BBC.

Последният лорд на имението Джералд Кургенвен го завещава на тръста Trevalga Estate през 1959 г., който трябва да го поддържа за бъдещите поколения, а печалбите от него да отиват за колежа Марлборо в Уилтшър.

Продажбата на имението, заедно с шест ферми и 17 домове, е против волята на лорда приживе, според местните, които се страхуват да не бъдат изгонени от домовете си.

Сега от имотна агенция Savills потвърждават продажбата на имението на Castle Lane Securities Ltd, която е част от William Pears Group (WPG).

Въпреки че продажната цена не е оповестена публично, имението е продадено за "малко под 16 млн. паунда", според Бари Джордан, общински съветник от Косервативната партия в Кемълфорд и Боскесъл.

"Притесненията на жителите винаги са били, че ще дойде някой, който ще застрои мястото и ще го разруши. Наемателите и жителите трябва да знаят, че няма да бъдат изгонени", казва Джордан.