Сиренето е един от най-продаваните продукти в най-голямата търговска верига у нас – Kaufland България. През изминалата година компанията е реализирала на пазара близо 4 млн. килограма от него.

В продуктовия асортимент на Kaufland са включени 135 сирена, като 90% от тях са от български производители. Сред тях са и четирите вида сирена от собствената марка „Брей!“ на компанията, които се произвеждат от краве, овче, козе и биволско мляко.

„Сиренето е традиционна храна за трапезата на всяко българско семейство, която е част от менюто за всяко хранене и под всякаква форма. Затова и неговото търсене е целогодишно, като определено най-предпочитано у нас е краве сиренето.

За сезонност в консумацията можем да говорим само при сирената от по-специфичен вид мляко, като овче и козе, тъй като там има сезонност при добива на суровината“, коментира Катерина Ангелова, младши търговец „Млечни продукти“ в Kaufland България. 

Как да разпознаем качественото сирене?

Качественото сирене има умерено солен и приятно изразен млечнокисел вкус, то не е ронливо, няма шупли и няма повърхностни замърсявания. Признаци, че сиренето не е годно за консумация могат да бъдат - горчив или сладникав вкус, наличие на шупли, ронливост, образувана кора.

Срокът на годност на продуктите се определя от производителя, като това важи както за сирената в саламура, така и за тези във вакуум.

За сиренето в потребителски опаковки обикновено той е до 6 месеца от датата на разфасоване, като то трябва да се съхранява без пряк достъп на въздух и при температура от -2°С до +4°С.

Собствени марки и гарантирано качество

Сирената „Брей!“ са произведени единствено и само от суровини с български произход. За да предложи максимално високо качество на клиентите си, компанията работи с проверени  доставчици.

От Kaufland споделят, че благодарение на високото си качество и достъпна цена, за много кратко време тези продукти са успели да се наложат на пазара.

Периодично продуктите се подлагат и на сравнителни тестове с аналогични артикули, лабораторни микробиологични и физико-химични анализи.