Годеницата на един от най-богатите хора в света Джеф Безос разкрива правило, което основателят на Amazon въвежда за сутрините им. 

„Любимата ми част от деня са утрините“, казва 54-годишната Санчес в интервю за People. Тя разказва, че прави кафе за себе си и Безос, за когото е сгодена от миналия май. След това двойката се „наслаждава на момента“ и разговарят помежду си. 

„Децата все още не са се събудили по това време. Ние двамата пък не докосваме телефоните си. Това е едно от правилата“, казва Санчес. 

Тя има три деца, като едно от тях е от бившия ѝ приятел Тони Гонзалес, а останалите две са от бившия ѝ съпруг Патрик Уайтсел. Безос, от своя страна, има четири деца от първата си съпруга МакКензи Скот. Кои от децата живеят с тях за момента не се знае. 

Бившата журналистка и телевизионна водеща Санчес казва, че ако зависеше от нея, тя би ползвала телефона си. „Джеф определено създаде това правило. Не бях аз. Това обаче ни помага да оставим сутрините само за двама ни". 

Преди около шест години Джеф Безос посочва по време на събитие във Вашингтон, че сутрин чете вестник, пие кафе и закусва с децата си. 

Сутрешните навици на технологичните босове 

Джеф Безос може да не ползва телефона си сутрин, но съоснователят на Meta Марк Закърбърг прави точно обратното. 

„Първото нещо, което правя, след като отворя очи, е да прегледам телефона си. Отварям Facebook, за да науча какво се случва по света", казва той през 2016 г.  След това Закърбърг се отдава на тренировки, които включват бразилско джиу джицу и ММА. 

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук казва в подкаста на Дуа Липа през ноември, че се събужда между 4 и 5 часа сутрин, след което прекарва около час, отговаряйки на мейли. 

Подобно на него, главният изпълнителен директор на Snap Еван Спигел посочва, че става в 4.45 часа. 

„Ставайки рано, докато останалите хора все още спят, имам на разположение около 2 часа за каквото пожелая“, казва той в интервю за Entrepreneurship Handbook, публикувано през 2018 г. 

Главният изпълнителен директор на Space X и Tesla Илон Мъск обаче обича да спи до късно, като става обикновено около 9 часа. 

Въпреки че все още не е ясно дали Мъск го казва сериозно или се е пошегувал, той отговаря в X на известен доктор: „Всяка сутрин ям донът и все още съм жив".