Първичното публично предлагане (IPO) на МФГ Инвест ЕАД ще се проведе на 6 декември.

Емитентът ще предложи на инвеститорите 1.775 млн. акции с емисионна цена от 3.38 лева за брой.

Ако всички нови акции бъдат записани, дружеството ще набере 6 млн. лв.

При положение че подписката се изпълни на 100%, основните акционери в компанията ще предложат на инвеститорите 1 млн. съществуващи акции. Цената за тях ще бъде 3.98 лв. за брой.

MFG Invest инвестира в стартиращи и развиващи се компании в сферата на технологичните финансови услуги, електронната търговия, създаването и продажбата на технологии.

Част от настоящото портфолио на МФГ Инвест са компаниите Payhawk, eBag, Boleron, Tiger Technology, Eleven Capital, LogSentinel, Settle, KOA, Pop и Vedamo.

Компанията планира да насочи набрания ресурс в поне три нови дружества -  Infinno, предлагаща софтуерни решения за банковия и финансовия сектор, разработчика на софтуер и хардуер за автоматизация на процесите при малки и средни земеделски стопанства Ondo и компанията за отложено плащане при пазаруване NewPay.

Допълнителни средства ще се насочат към Eleven Fund III Cooperatief U.A. Netherlands и Tiger Technology.

Първичното публично предлагане на МФГ Инвест ще е петото за 2022 г. Няколко дни по-рано АмонРа Енерджи ще се опита да набере над 15 млн. лв. свеж ресурс.

По-рано през годината на Beam пазара се листнаха Уебит Инвестмънт Нетуърк, Бии Смарт Текнолоджис, но имаше и едно неуспешно IPO – това на Фешън Съплай.