Състоянието на котката на поп звездата Тейлър Суифт - Оливия Бенсън, се оценява на 97 млн. долара.

Това показва нова класация на най-богатите домашни любимци в света на AllAboutCats.com, в която любимката на певицата се нарежда на третото място.

Класацията е изготвена въз основа на анализ на Instagram профилите на известни домашни любимци и техните собственици, за да се определи колко пари печели всяко животно на пост.

В случая на Олия Бенсън е взето предвид и участието на котката в проекти, които са извън Instagram. "Оливия може да се похвали с успехи и извън света на Instagram инфлуенсърите," посочват от AllAboutCats.com.

"Шотландската клепоуха котка натрупва състояние от участието си в няколко от музикалните клипове на своята собственичка, като също така има собствена линия сувенири, както и участия в множество реклами с голям бюджет, в това число за марки, като Diet Coke и Ned Sneakers."

Едно място преди котката на Тейлър Суифт в класацията се нарежда котката Nala, която заема второто място със своите 4.4 милиона последователи в Instagram и състояние, оценявано на 100 млн. долара. 

Най-богатият домашен любимец в света е немската овчарка Гюнтер VI, която е собственост на Gunther Corporation. От компанията управляват парите на кучето и чрез инвестиции в имоти успяват да увеличат наследените през 1992 г. от дядото на Гюнтер 80 млн. долара в 500 млн. долара днес.

През миналата година Гюнтер VI продава за 29 млн. долара имение, което преди години е било собственост на Мадона. 

Петте кучета на Опра Уинфри, които ще наследят общо около 30 млн. долара, когато тя си отиде от този свят, също попадат в класацията под номер четири. 

Петото място е за кучето jiffpom, чието състояние се оценява на 25 млн. долара. 

Друг звезден домашен любимец - Шупет, котката на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд, която наследи 13 млн. долара след неговата смърт през 2019 г., заема шестата позиция. 

Челната десетка се допълва от кучетата Pontiac (5 млн. долара), Doug the Pug (1.5 млн. долара), Tucker (1.5 млн. долара) и Marutaru (1.5 млн. долара).