Две компании са постигнали споразумение за придобиването на Diplomat Beach Resort в Южна Флорида за 835 млн. долара, като това би била най-голямата хотелиерска сделка в САЩ от настъпването на пандемията от COVID-19. 

Базираната в Хонолулу компания за имотни инвестиции Trinity Investments и Credit Suisse Asset Management са постигнали споразумение за закупуването на намиращия се във Флорида хотел в сделка, която може да бъде финализирана още тази седмица.

Това съобщава WSJ, позовавайки се на запознати източници.

Продажбата на хотела с 1 000 стаи на брега на океана би била пореден знак, че търсенето на курорти, и по-конкретно на тези във Флорида, остава голямо. Това също така би било голям залог, че корпоративният и групов туризъм вероятно ще продължат да набират сила. 

Бизнесът с организирането на конференции и събития, който често разчита на огромни хотели - като Diplomat, замря през първите години на пандемията, но напоследък върви нагоре. Diplomat може да предложи около 18 500 кв. м площи за организиране на събития.

Brookfield Asset Management, която продава хотела, е похарчила около 90 млн. долара за реновации.

Новите собственици планират да направят допълнително обновяване на хотела, а той впоследствие ще бъде управляван от Hilton Worldwide Holdings Inc. под марката Curio, според запознати източници.

Това би била най-голяма хотелска сделка, откакто MSD Partners, L.P.,  която инвестира от името на основателя на Dell Technologies Майкъл Дел и неговото семейство, и нейн партньор придобиха хотел The Boca Raton през 2019 г. в сделка за близо 1 млрд. долара.