Основните щатски борсови индекси приключиха вчерашната сесия с понижения. Спадът при Dow Jones бе от 0.73%, докато S&P 500 изгуби 0.9%. Най-големият губещ за деня бе технологичният индекс Nasdaq Composite, който затвори с 1.02% надолу, като със сериозен принос за спада бяха акциите на Alphabet, които поевтиняха с над 4%.

Пазарният оптимизъм бе охладен от повишение на доходността по щатските държавни облигации и най-вече на тази по двегодишните книжа, което e уважаван предвестник на предстояща рецесия, както и от допълнителни изказвания от страна на представители на Федералния резерв относно темпа на забавяне на инфлацията.

Инверсията на кривата на доходност на щатските държавни облигации остава отрицателна при -82.3 базисни пункта, след като по време на вчерашната сесия достигна -87.5 базисни пункта. Това бе и най-високото ниво от 80-те години на миналия век. 

Трите основни индекса на Уолстрийт са на път да запишат понижения за седмицата. S&P 500 губи 1.3% за последните четири сесии, докато спадът при Dow Jones е от 0.6%. Nasdaq е най-големият губещ с понижение от 1.8% от началото на седмицата.

Повишението на доходността при краткосрочните щатски държавни ценни книжа помогна на доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, да нарасне до 103.28. Във вторник индексът достигна нивото от 103.96 за първи път от 6 януари. 

Фючърсите на петрола отчитат понижения днес, но са на път да запишат седмичен ръст, след като пазарът продължава да се колебае между опасенията от рецесия в САЩ и надеждите за по-голямо търсене на горива в Китай, която е водещият вносител на суровината в света.

Фючърсите на петрола от сорта Брент поевтиняват с 0.19% днес до 84.34 долара за барел, докато тези на щатския лек суров петрол (WTI) бележат спад в цената от 0.35% до 77.79 долара за барел.

Спот цената на златото се понижава с 0.41% за деня до 1 853.71 долара за тройунция. Априлските фючърси на златото вчера записаха спад от 0.65% до 1 878.5 долара за тройунция, но са на път да отчетат ръст в седма от последните осем седмици. Златото поскъпва с близо 3% от началото на годината.