Козметичната компания Кenz Beauty, която произвежда изцяло натурални продукти за кожа, се озова в класическа битка от типа Давид срещу Голиат заради съдебни проблеми с подразделението Kenzo на Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH). 

Гигантът в сферата на луксозните стоки, собственост на най-богатият човек в света - Бернар Арно, настоява за незабавна промяна, настоявайки, че името на малката компания е "подвеждащо сходно" с това на тяхната.

Основателката на Kenz Beauty Рим Дагмаш казва, че компанията носи името на тяхното дете, което страда от аутизъм. Kenz Beauty дарява част от средствата от всяка своя продажба за изследвания във връзка с аутизма. Името е основна част от посланието на марката. Дагмаш смята, че променяйки го, това ще се отрази на финансите на компанията и ще я отклони от целта ѝ.

Тъй като не може да си позволи адвокатските хонорари, Дагмаш е предложила медиация. Засега обаче oт LVMH игнорират предложението ѝ. Във видео в Instagram тя отбелязва, че  е "започнала този бизнес, за да покаже на света, че децата с аутизъм са красиви."

"Вдъхновени сме от красотата на нашата дъщеря Кензи и кръстихме компанията си Kenz Beauty, защото децата с аутизъм са красиви", казва тя, посочвайки, че за нея, като собственик на малък бизнес, случващото се е чист тормоз.

От Kenzo предоставиха изявление до австралийския Channel 9, в което казват, че "предприемат действия в световен мащаб, за да защитят своята марка и продукти, с цел да се избегне всякакъв риск от объркване на марка на трети страни."