Лондонско имение се завръща на пазара само две години, след като беше купено от китайски милиардер, пише Insider. Имотът беше придобит от Ченг Чунг Кю за около 227 млн. долара през 2020 г.

От FT, позоваващи се на петима души, запознати с историята на имота, твърдят, че имението, намиращо се на 2-8a Rutland Gate, всъщност, е купено от основателя на най-голямата строителна компания в Китай - Evergrande.

Хуей Ка Йен по това време е един от най-богатите китайци със състояние от около 31 млрд. долара.

Хуей Ка Йен и Ченг Чунг Кю са бизнес партньори, а според FT, позоваващи се на официални документи, компанията собственик на имота се притежава от съпругата на Йен, държаща 75% от капитала ѝ.

Богатството на Хуей Ка Йен се понижи с 83% спрямо юли 2020 г., сочат данни на Bloomberg. Милиардерът, който днес притежава 6 млрд. долара, беше принуден да продаде част от личните си активи, за да плаща дълговете на Evergrande.

Източници на британския Guardian твърдят, че богати американски семейства и милиардери от Близкия изток вече са проявили интерес към покупката на имението. 

Според изданието, към днешна дата има седем потенциални купувача за седеметажния имот. Имението има 45 стаи и от него се разкриват невероятни гледки към Хайд Парк - един от най-големите паркове в централната част на Лондон.