Стюардесите са гурутата на пътуването. Приготвянето на багаж пък е нещото, в което определено са богове.

Вижте техния дълъг списък с предмети, които никога не биха сложили в куфара, както и също толкова дългия им списък със задължителни вещи и трикове за пътуване.

Разчитате на хартиения етикет върху куфара

Вместо това: Използвайте проследяващи електронни тракери

Много авиокомпании раздават безплатни хартиени етикети с имена, които да залепите върху регистрирания си багаж. Те обаче често падат и определено са безполезни, когато става въпрос за проследяване на куфар.

Ето защо Лиза Уилкс, стюардеса от 13 години, съветва пътниците да поставят в багажа си електронни проследяващи тракери.

Взимате най-обемните си обувки

Вместо това: Носете ги в самолета или изобщо не ги взимайте с вас

„Обувките заемат много място в куфарите“, казва Уилкс. „Така че ще спестите пространство, като носите най-обемните обувки по време на полета или изобщо не ги поставяте в багажа.“

Не приготвяте връхна дреха за самолета

Вместо това: Вземете лек пуловер, който ще ви топли

Всички сме тракали зъби на висока надморска височина, опитвайки се да извлечем максимума от тънкото одеяло, което авиокомпанията (евентуално) предоставя. Ето защо Уилкс казва, че трябва винаги да носите пуловер, пише T+L.

За да спестите място в багажа, не взимайте яке, а пуловер от естествена материя, който ще ви топли повече.

Поставяте ценни предмети в чекирания багаж

Вместо това: Съхранявайте най-важните неща в ръчния си багаж

Преди да създаде уебсайта Turtle Trip, Джеймс Кинсела е стюард. Всяка седмица вижда как пътници, особено при полети на дълги разстояния, забравят в самолета важни за тях неща. „Отделете време и направете списък на всичко, което поставяте в багажа си“, съветва той.

Багажът ви е по-обемен и тежък от позволеното

Вместо това: Използвайте чанта за ръчен багаж, която сте сигурни, че отговаря на изискванията. Премерете чекирания си багаж вкъщи

Въпреки че Кинсела признава, че понякога, ако сте приятелски настроени към екипажа, можете да се качите на борда с по-голям ръчен багаж, най-добре е да не рискувате. Това е особено вярно, ако летите с нискобюджетни авиокомпании.

Според стюарда, на почти всеки полет има един или двама пътници, които надвишават ограничението за тегло на куфарите.

„Това води до разгорещени спорове на гишето за чекиране, като опциите са допълнителни такси или преопаковане в последния момент“, предупреждава той. Можете да ги избегнете, ако премерите багажа си вкъщи.

Използвате „меки“ и нискокачествени куфари и чанти

Вместо това: Инвестирайте в качествен твърд куфар

Преди да основе In-Flight Insider, Каролин Падок е стюардеса както на търговски, така и на частни полети.

Тя непрекъснато среща пътници с евтини и нискокачествени куфари. А те често понасят сериозни щети по време на пътуването - счупени ципове, падащи колелца и откъснати дръжки. Ето защо препоръчва да направите „прилична инвестиция“ в качествен твърд куфар.

Не взимате допълнителна чанта

Вместо това: Сложете в багажа още един по-малък вариант за съхранение на багаж

Стюардесите често могат да разберат дали пътникът тръгва или се връща от пътуване според това колко чанти има. Онези, които пазаруват много, често трябва да носят покупките си на ръка или да купуват допълнителна чанта по време на пътуването.

„Винаги държа малка сгъваема чанта в багажа си, в случай че се върна с повече багаж“, посочва Уилсън. Тя не заема почти никакво място в основния ви куфар.