Kомпанията за маркетингова автоматизация Klaviyo Inc си осигури пазарна оценка от 9.2 млрд. долара при своето първично публично предлагане на акции (IPO), след като пласира акциите си на цена над предварително зададения ценови диапазон.

От Klaviyo обявиха, че са пласирали 19.2 млн. акции на цена от 30 долара за брой. Преди това компания повиши индикативния ценови диапазон от 25-27 до 27-29 долара за акция.

BlackRock Inc и AllianceBernstein LP вече планираха покупката на акции на стойност до 100 млн. всяка, допринасяйки с голям дял за набраните средства.

Предлагането е поредният признак за възстановяването на IPO пазара в САЩ, който „беше пресъхнал“ през миналата и по-голямата част от настоящата година, преди притежаваната от SoftBank Group Corp компания за разработка на чипове Arm да излезе на борсата Nasdaq през миналата седмица с пазарна оценка от 54.5 млрд. долара.

Klaviyo, която е основана през 2012 г. от софтуерните инженери Андрю Биалеки и Ед Хален, помага на марки в сферата на електронната търговия със съхранението и анализирането на данни, което им дава възможност да изпращат персонализирани маркетингови имейли и съобщения на потенциални потребители.

Клиенти на Klaviyo са над 130 000 компании в повече от 80 държави.

Търговията с акциите на компанията ще започне на Нюйоркската фондова борса днес.

Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup Inc, Barclays Plc, Mizuho Financial Group и William Blair са сред поемателите на емисията.