Работата в продължение на дълги часове в Twitter изглежда се отплаща сериозно.

Пример за това е Естер Кроуфърд, директор Продуктово управление в компанията.

През ноември Кроуфърд споделя своя снимка в спален чувал и с маска за сън на лицето на пода в централата на Twitter.

"Когато екипът ти работи 24 часа в денонощието, за да спази крайните срокове, понякога спиш там, където работиш," пише тя.

След като милиардерът Илон Мъск придоби компанията и зае поста главен изпълнителен директор, се появиха информации, че има служители, които работят по 12 или повече часа на ден.

Снимката на Кроуфърд придоби голяма популярност в социалните медии, като мнозина я критикуваха за това, че с поста си подкрепя едно токсично работно място, според тях. Някои дори се шегуваха, че няма смисъл да се напряга, защото ще бъде уволнена до седмица.

Сега обаче изглежда, че Кроуфърд се смее последна. Позовавайки се на бивши и настоящи служители на Twitter, Financial Times информира, че от историята със спалния чувал насам тя се е "превърнала в един от най-влиятелните лидери, останали от старата гвардия".

Наскоро Кроуфърд е била назначена за главен изпълнителен директор на Twitter Payments, а запознати твърдят, че тя е вече е част от най-близкото обкръжение на Мъск в компанията и е една от малкото жени в тази позиция.

Кроуфърд е или обичана, или ненавиждана в офиса на Twitter

"Според някои от служителите, Кроуфърд разполага с онази харизматична енергия, която е необходима за трансформирането на изпитващия затруднения бизнес на Twitter," пише FT. "За други, бивши служители на компанията, тя пък е опортюнистка, а поведението й е подлизурско."

Кроуфърд е известна със своята енергичност и с мотивиращите си публикациите в Twitter. Тя започва работа в Twitter през 2020 г. Преди това се изявява като влогър в YouTube.

Тя има постове за това как израства в религиозна секта и също така е споделяла, че семейството й е било бедно и е живеело от социални помощи.

Кроуфърд и Мъск не са откликнали на запитването FT за коментар.

В свой пост в Twitter наскоро обаче Кроуфърд създава анкета, питайки последователите си дали е по-добре човек да се появи в медиите с невярна информация и страхотна снимка или с вярна информация и лоша снимка.

Аудитория гласува в полза на "точна и положителна информация."