Рей Далио, основател на една от най-големите компании за управление на активи в света - Bridgewater Associates, вече не смята, че “кешът е боклук.” Всъщност, той е точно на противоположното мнение.

През последната година кешът стана “доста привлекателен”, в сравнение с акции и облигациите, заяви Далио пред CNBC.

Въпреки че облигациите могат да предложат на инвеститорите по-висока доходност, нарасналият дълг на публичния сектор в САЩ, Европа и Япония и отрицателната реална доходност направиха дълговите книжа не толкова привлекателни, казва Далио.

Мнението му е доста по-различно, в сравнение с миналия май, когато той заяви, че кешът все още е “боклук”, но акциите са “по-голям боклук”, докато поевтиняването на книжата набираше сила през 2022 г.

Далио обнови позицията си през октомври, като написа в Twitter, че си е променил мнението относно кеша и сега то е “приблизително неутрално.”

Далио е свърван с фразата “кешът е боклук”, след като я използва в няколко интервюта, датиращи поне от 2019 г. Тогава рекордно ниските лихви подкрепяха пазарните оценки на акциите и облигациите.

По време на последното си интервю Далио разкритикува биткойна, който - подобно на акциите, поскъпва от началото на годината.

“Мисля, че ще станем свидетели на монети, които не сме виждали и които ще бъдат привлекателни и приложими, но не смятам, че биткойнът е сред тях,” заяви Далио.

Милиардерът наскоро се оттегли от ежедневните си задължения в Bridgewater Associates - хеджфондът, който се превърна в най-големия в света по стойност на активите под управление.

От Bridgewater наскоро, че компанията е повишила Карън-Карниол-Тамбур до позиция главен инвестиционен директор, която тя ще споделя заедно с Боб Принс и Грег Йенсен.