Представители на 13 водещи компании и организации ще дискутират създаването и прилагането на ESG политиките от бизнеса у нас по време на първата конференция на Darik Business Review за 2023 г. ESG - Investing in our future.

Събитието ще бъде открито от изпълнителния директор на Дарик радио Христо Христов на 19 април в 9 часа в зала "Васил Левски" на Hyatt Regency Sofia.

Старши съветникът "Устойчиво развитие" в Yettel Маргита Колчева ще представи примера на компанията за успешно интегриране на ESG.

Изпълнителният директор на Българска фондова борса доц. д-р Маню Моравенов и Христина Пендичева, член на Съвета на директорите на БФБ, ще дебатират върху ESG политиките на публичните компании у нас.

Жаклин Цочева, директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в „Кока-Кола ХБК България“, ще разкаже повече за иновациите в опаковките, които компанията й въвежда в посока по-зелено бъдеще. 

Основите на устойчивия бизнес пък ще обсъдят Диляна Якова, мениджър "Регулации и устойчиво развитие" във Филип Морис България, ръководителят Устойчиво развитие в Технологичния център на Аксенчър в България Ирина Тончева и експертът по устойчиво развитие и оперативен директор на denkstatt България Невена Давидова.

ESG политиките на Летище София ще представи директорът на столичния аеропорт с този ресор Антоанета Стоянова.

Финансовите инструменти в подкрепа на бизнеса и предизвикателствата и възможностите пред него ще обсъдят изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на Фонда на фондовете Мартин Гиков, заместник-председателят на Управителния съвет на ИДЕС Емил Василев и Калина Кисьова, генерален мениджър Продуктово и бизнес развитие за корпоративни и МСП клиенти в ОББ.

Управителят на cargo-partner България Димчо Димчев пък ще представи ESG практиките в логистиката, гарантиращи по-добро бъдеще.

Повече за информационната кампания за опазване на околната среда "Зелената стълба" на списание 9 месеца ще разкаже бранд мениджърът на медията Габриела Николова.

По време на конференцията екипът на Darik Business Review ще връчи специална награда на Kaufland България за проекта им „Първият зелен хипермаркет“.

Обектът на компанията в Горубляне е изграден изцяло според най-актуалните стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е единственият подобен у нас.

Входът на конференцията ESG - Investing in our future е свободен и не се изисква регистрация. Повече за събитието можете да откриете тук, както и в LinkedIn и Facebook каналите на Darik Business Review.

Конференцията се осъществява с подкрепата на Yettel, ОББ, Филип Морис България, Кока-Кола ХБК България, Аксенчър България, Кауфланд България, Летище София и Българска фондова борса.