Летният сезон в Бургас е в разгара си, а с него наближава и едно по-специално събитие, съобщава darik.bg.

На 15 август туристически комплекс „Остров Света Анастасия“ ще отбележи своя празник. Въпреки че светицата-патрон на острова се почита на 22 декември, празникът на единственото обитаемо късче земя по българското Черноморие се чества на Успение на Пресвета Богородица.

Всички посетители ще могат да запалят свещичка за здраве в храма, който носи името на православния празник. Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" ще се погрижи за настроението и музикалните емоции.

Миди на тенекия и бира с билки са запазена марка на остров Света Анастасия. Празникът няма да мине без тях.

Най-интересното преживяване за островитяните ще бъде осигуреният свободен достъп до фара. Единствено в този ден от годината можете да се качите на 21 м височина и да се насладите от "птичи поглед" на Бургаския залив.

Ще можете да научите и интересни факти за историята на острова и фара. На 16 август е предвиден и празничен водосвет в църквата на остров Света Анастасия.

Предвидените курсове на корабите за празника са четири: в 10.00 ч., 11.00 ч., 13.30 ч. и 17.00 ч. от Магазия 1. Необходимо е да направите резервация за пътуване на телефон 0882 004 124.