Singapore Airlines бяха осъдени да платят на индийска двойка повече от 2 500 долара обезщетение за „психическа агония“, след като седалките им в бизнес класа не се накланяли.

Седалките на Анджали и Рави Гупта се повредили по време на полет от Индия до Сингапур, което ги държало будни по време на дългото 4 часа и 50 минути пътуване от Хайдерабад до Сингапур, съобщи India Today.

Двойката платила около 800 долара за всеки от двата билета от Индия до Австралия с междинно кацане в Сингапур. Сумата била с около 580 долара по-висока от стойността на билета за икономична класа от 215 долара.

Авиокомпанията предложила на семейство Гупта точки за лоялност по програмата за често летящи клиенти на Singapore Airlines, но те отказали.

Областната комисия за разрешаване на потребителски спорове в град Хайдерабад в щата Телангана се произнесла в полза на семейство Гупта и наредила на авиокомпанията да възстанови 580 долара на всеки жалбоподател - общо около 1160 долара общо с 12 процента лихва, трупаща се от 23 май 2023 г.

Авиокомпанията също така е инструктирана да плати 1200 долара за причиняване на психическа агония и физическо страдание на семейството, както и 120 долара за покриване на разходите по жалбата.

Рави Гупта, който ръководи полицията в южния индийски щат Телангана, твърди в жалбата си, че той и съпругата му са били третирани като „пътници в икономична класа“, с изключение на допълнителното място за краката, според Deccan Chronicle.

От Singapore Airlines заявиха, че „признават решението на Областната комисия за разрешаване на потребителски спорове в Хайдерабад“, посочвайки пред The Independent, че "докато функцията за автоматично накланяне на седалките на г-н и г-жа Гупта е била дефектна, функцията за ръчно накланяне е работила по време на полета им от Хайдерабад до Сингапур“.

  • „Нямаше проблеми при свързващия им полет от Сингапур до Пърт. Продължителността на полета от Хайдерабад до Сингапур обикновено е около четири часа. Тъй като полетът беше пълен, служителите на SIA не можаха да настанят клиентите на друго място в салона на бизнес класата. Нашият екип проактивно проверяваше редовно тези клиенти и предлагаше ръчно накланяне на седалката, когато е необходимо. Извиняваме се на г-н и г-жа Гупта за неудобството, причинено от този механичен проблем.