Компанията със 155-годишна история Campbell Soup Company планира да премахне soup (супа от англ. език) от своето корпоративно име и да се ребрандира като The Campbell’s Company.

Причината е, че все повече потребители посягат към хранителните продукти и се отказват от готовите за сервиране супи, а компанията е купила други хранителни линии, за да ги привлече.

Освен гамата си от супи, Campbell вече притежава хранителни марки, като Goldfish, Snyder’s of Hanover, Cape Cod, Pepperidge Farm и други. Тя наскоро придоби Sovos Brands - производител на популярни марки от италианската кухня, като сосовете Rao.

Главният изпълнителен директор на Campbell Марк Клаус заяви: 

“Тази малка, но въпреки това важна промяна, запазва разпознаваемостта и репутацията на името, градени в продължение на повече от 155 годишни, като в същото време отразява по-добре пълната широчина на портфолиото на компанията”.

Промяната на името трябва да бъде одобрено от акционерите на компанията по-време на годишното им събрание през ноември.

Въпреки че супите са важна част от бизнеса на Campbell’s, те вече имат по-малък дял от нейните продажби. През миналата година продажбите на хранителни продукти нарастват с 13%, докатo ръстът при продажбите на супи е от 3%.

Традиционните хранителни фирми, като Campbell, се насочват към придобиването на по-голям дял от пазара на пакетирани бързи закуски, оценяван на над 200 млрд. долара от страна на компанията за пазарни проучвания Circana.

Близо половината американци казват, че хапват поне по три пъти на ден някакви бързи закуски, според Circana.

През август Mars постигна споразумение за придобиването на Kellanova, която притежава марки, като Cheez-Its и Pringles, в сделка на стойност близо 29 млрд. долара.

“Пакетираните бързи закуски са голяма, привлекателна и устойчива категория, чиято важност продължава да расте сред потребителите,” заявиха тогава от Kellanova.