Богатите хора стават все по-богати – тенденцията важи в пълна сила и през 2024 г. 

Данни от индекса на милиардерите, изчисляван от Bloomberg, посочва, че общо 18 души са добавили по над 10 млрд. долара към своето състояние от началото на годината. 

Двама от тях са увеличили богатството си с по над 50 млрд. долара. Това са съоснователят на Meta Марк Закърбърг и съоснователя на Nvidia Дженсън Хуанг

Закърбърг добавя 55.6 млрд. долара от 1 януари до 6 септември, което го изкачва на трето място сред най-богатите хора в света. Хуанг, от своя страна, е спечелил 50.2 млрд. долара и днес заема 18-а позиция. 

Далеч след тях се нареждат основателят на Oracle Лари Елисън и инвестиционната легенда Уорън Бъфет, отчели ръст в състоянието си от респективно 34.2 млрд. долара и 26.7 млрд. долара. 

Припомняме, че Бъфет можеше да е начело на класацията за най-богатите хора в света, при положение че не даряваше милиарди долари годишно. 

С над 20 млрд. долара през 2024 г. нарасна богатството и на наследниците на империята WalMart – Джим, Алис и Роб Уолтън, основателя на Amazon Джеф Безос, Майкъл Дел и Илон Мъск

Любопитно е да отбележим, че най-големи загуби към днешна дата реализира Бернар Арно. Председателят на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton губи 24.5 млрд. долара и е единственият в топ 10, чието състояние намалява.